تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۹:۵۵

تدابیر طب سنتی در فصل بهار

تدابیر طب سنتی در فصل بهار
در فصل بهار لازم است افراد خصوصا با مزاج گرم و تر به توصیه های ارائه شده در طب سنتی توجه کنند.

به گزارش روژآوا ؛ بهار فصلی معتدل است، به این معنا که هیچ کدام از کیفیات چهارگانه گرمی، سردی، تری و خشکی در آن غالب نیست. هرچند در برخی منابع، بهار دارای طبیعت گرم و تر ذکر شده‌است؛ یعنی گرما و رطوبت غلبه می‌یابد.
معتدل بودن باعث شده‌است که این فصل مناسب حال اکثر افراد و مزاج‌ها باشد، لیکن بیشتر از همه، افراد مسن و صاحبان مزاج سرد و خشک از این فصل بهره‌مند خواهندشد.
یکی از مشکلاتی که در این فصل وجود دارد‌‌، بروز حساسیت‌ها، جوش‌های پوستی، آکنه، خارش، کهیر و سردرد است.
لذا توصیه‌ها و پرهیزهای این فصل می‌تواند به کاهش این مشکلات در پوست و سایر اعضا کمک نماید.

مطابق منابع طب ایرانی، علت افزایش بروز جوش‌های پوستی در فصل بهار، این‌طور بیان شده‌است که در این فصل به‌دلیل افزایش گرمای هوا نسبت به زمستان و تقویت طبیعت فرد، مواد دفعی (waste material) بیشتری از پوست و مجاری دفعی خارج می‌شوند؛ لذا بثورات پوستی در این فصل شیوع بیشتری دارند.
باید بدانیم طب ایرانی یک طب فردمحور است و برای هر فرد باید رژیم غذایی مختص او طراحی شود.
لیکن در اینجا قصد داریم به‌طور کلی به بیان برخی از توصیه‌ها و پرهیزات کلی ویژه فصل بهار خصوصا در افراد جوان و با مزاج گرم و تر بپردازیم. (خصوصیات مزاج گرم و تر بصورت مختصر در اطلاعیه‌های قبلی طب سنتی بیان شده‌است.)
در فصل بهار لازم است افراد (خصوصا با مزاج گرم و تر) به توصیه های زیر عمل نمایند:
۱- کاهش مصرف شیرینی‌جات، گوشت‌ها، تخم مرغ، خرما، عسل، باقلوا، ارده، شیره انگور، مغزیات نظیر گردو و پسته و ادویه‌جات تند و تیز.
امروزه مصرف ادویه‌جات گرم نظیر فلفل، زنجبیل، دارچین، آویشن، زنیان، زیره، پونه، نعناع، رازیانه و … بسیار رایج شده‌است و می‌تواند عوارض جانبی داشته‌باشد و افراد جوان می‌بایست از زیاده‌روی در مصرف ادویه‌جات فوق بپرهیزند و حتی الامکان مصرف نکنند.
۲- کاهش مصرف خوراکی‌های تند و تیز، تلخ و شور، سرخ کردنی‌ها، قهوه و شکلات
۳- پرهیز از حمام یا سونای بسیار گرم
۴- عدم فعالیت ورزشی سنگین و اجتناب از هیجانات زیاد عاطفی
۵- استفاده از شربت‌های خنک‌کننده نظیر شربت زرشک، غوره، نارنج، لیمو، شربت سیب، به و… جهت تعدیل مزاج و کاهش علائم پوستی و حساسیت‌های فصلی
۶- استفاده از غلات و سبزیجات با طبیعت سرد و معتدل نظیر خرفه، اسفناج، گشنیز، کاهو و کدو در رژیم غذایی
۷- استفاده از لباس پنبه‌ای و کتان
۸- انجام خون‌گیری بصورت حجامت یا فصد در صورت ضرورت و با توصیه پزشک متخصص طب سنتی

دکتر معصومه السادات کابلی فرشچی

انتهای پیام/ع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.